CUMPĂRĂ BILET

    Până în 20 octombrie, economisește până la 33% și ia-ți biletul early bird, pentru o experiență de neuitat. 99 lei general access early bird și 144 lei VIP early bird

    CUMPĂRĂ BILET

    TEDx CornisaWomen la Centrul Cultural "Mihai Eminescu"
    Târgu Mureș,
    in 05 noiembrie, 2022

    TEDx CornisaWomen

    TEDx CornisaWomen

    Centrul Cultural "Mihai Eminescu"
    Târgu Mureș,
    05 noiembrie, 2022

    DESPRE TEDx CORNISA

    Evenimentul TEDxCornisa își propune să creeze INSPIRAȚIE, prin oameni care au reușit să fie vizionari, creativi și excepționali. Scopul fundamental este de a crea un spațiu de dezbatere pentru tineri și de a aduce în atenția târgumureșenilor atât teme abstracte, în jurul cărora să vorbim despre cine suntem noi, ce am făcut și unde vrem să ajungem, dar și povești de succes despre cum putem ajunge acolo unde visăm. Și mai vrem să aflăm la ce visăm.

    Lumea se află într-un proces de de adaptare, reinventare și de reasamblare. „Puzzle Up!”, este un îndemn adresat întregii comunități, un îndemn la acțiune, un concept nou, de întrebare-exclamativă, adresată tuturor. Nu așteptăm răspunsuri. Acestea vor veni, sau nu, în spațiul intim al fiecăruia.

    Puzzle Up! întruchipează ideea binecunoscutului joc, sugerând armonie, dinamică, potrivirea unor piese aparent fără legătură, disparate și crearea unui nou context de comunicare.

    CUMPĂRĂ BILETUL TĂU ACUM

    SpeakerI

    DANIEL METZ

    Chairman of the Board of Directors

    Dr. Daniel Metz este Președintele Consiliului de Administrație al NTT DATA România. Este unul dintre pionierii industriei de IT din Cluj-Napoca și Transilvania. NTT DATA este astăzi unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie din lume, fiind membră a grupului NTT cu peste 300.000 de angajați la nivel global și având ca acționar principal guvernul Japoniei.

    • fondatorul și CEO al EBS România SA
    • Profesor Honoris Caus al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu îi acordă titlul de
    • Lector Universitar Doctor la Universitatea Babeș-Bolyai, respectiv Cadru Didactic Asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
    • Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri (COA) din cadrul “Fundației Transilvania Leaders” din Cluj-Napoca (pentru anul 2022).

    IRINA MARGARETA NISTOR

    cineast

    A dublat, pe video-casete, peste 5000 de filme din engleză, franceză, italiană și spaniolă și este vreme de 3 ani director de programe la postul american prin cablu RomSat, pentru filme Orion, și canalele Discovery, Travel și Knowledge.

    • A tradus peste 70 de cărți, inclusiv dicționare, piese de teatru, cărți pentru copii și romane
    • A participat, ca expert, la Congresul Traducătorilor din audio-vizual organizat de UNESCO, la Strasbourg și a fost consilier HBO.
    • I-a fost dediucată o seară la British Șibrary și a făcut prezentări despre România la New York, Los Angeles, Indianapolis.
    • Ambasada Franței i-a decernat distincția “Ordinul Artelor în grad de Cavaler” și a primit, din partea Superbrnads, distincția “Superbrands Honorary Recognition”.

    RAED ARAFAT

    medic

    Este inițiatorul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare – SMURD, dezvoltat la Târgu Mureș și devenit model de bună ptractică în multe țări europene și din alște părți ale globului. În prezent este Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

    • A fost secretar de stat și ministru al Sănătății
    • Este copreședinte și expert de înalt nivel în cadrul Grupului de lucru pentru Sănătate Alimentație și Agricultură (JHFAG) – NATO
    • A fost Consultant al Organizației Mondiale a Sănătății, Biroul Regional pentru Europa
    • Este Dr. Honoris Causa, Universitatea de Medicina din Varna, Bulgaria și Profesor Honoris Causa Universitatea Babes-Bolyai – Cluj

    BOGDAN BOB RĂDULESCU

    actor

    Bogdan Bob Rădulescu este actor, antreprenor, lider civic și cetățean activ, mai ales în cauzele comunitare, ecologice și umanitare. Este un povestitor remarcabil, are o imaginație incredibilă și o creativitate debordantă.

    • Bob este un as al improvizației și un creator de istorii și personaje legendare: Haurențiu și Jancsi (”Războiul de 100 de ani”) sunt cele două avataruri ale sale faimoase în mediul online.
    • Este autor sau participant în mai multe proiecte artistice multimedia: Epic Show, Just Push Play, Mircea Bravo și un lider de opinie cu audiență uriașă în rețelele sociale.

    (scoalaspor.ro)

    FLICK DOMNUL RIMĂ (ANDREI SEBASTIAN FILCEA)

    realizator radio

    • Flick Domnul Rimă (Andrei Sebastian Filcea) a reușit un lucru absolut inedit. Timp de 3 ore, a vorbit exclusiv în rime, în cadrul matinalului de la Radio ZU.
    • A devenit DJ la Radio ZU după ce a fost remarcat de Mihai Morar, de pe blogul pe care îl deținea la acel moment
    • A fost scenarist la “ÎN PUII MEI” apoi entertainer, DJ, copywriter la RADIO ZU si mai apoi la ZU TV.
    • A mai lucrat la emisiuni ca ” ROATA NOROCULUI”, SPLASH, VEDETE LA APĂ.

    COSMIN POP

    antreprenor

    Cosmin Pop, owner-ul ROMUR SA și unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Transilvania. Prin investiția sa, una dintre cele mai îndrăgite clădiri de pe raza municipiului Târgu Mureș, Palatul Bürger sau ”Cocoșul de Aur” cum o cunoaște majoritatea mureșenilor, a reintrat în circuitul HoReCa începând de duminică, 22 mai.

    • Achiziționat în stadiu de semiruină în anul 2015 de către omul de afaceri Cosmin Pop, proprietarul societății Romur, imobilul a fost reabilitat și modernizat pe durata a aproape patru ani.
    • Demersul lui Cosmin Pop de a salva ”Cocoșul de Aur” de la autodistrugere și de a-l reda târgumureșenilor a fost cu atât mai dificil cu cât a avut în vedere cel puțin două provocări majore: investiția financiară, a cărei valoare nu este deloc de neglijat, și mai ales păstrarea ADN-ului clădirii care este clasificată în categoria monumentelor culturale din România.

    (www.zi-de-zi.ro)

    ANDREEA CIUCĂ

    judecător

    Este Preşedinte al Curţii de Apel Târgu-Mureş și Președinta Asociației Magistraților din România, expert în cadrul proiectului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanţe judecătoreşti”, derulat de Consiliul Superior al Magistraturii şi cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020;

    • A fost, în timp, Membră a Rețelei Judiciare Române în materie civilă și comercială, Președinta Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal – Curtea de Apel Târgu-Mureș, Judecător detaşat la Curtea de Apel Târgu-Mureş; judecător la Curtea de Apel Târgu-Mureş; în anul 2011 – judecător desemnat cu atribuţii privind unificarea practicii judiciare, Judecător la Tribunalul Mureş, cu grad de curte de apel, judecător la Curtea de Apel Târgu-Mureş, detaşat la Tribunalul Mureş, Preşedinte al Tribunalului Mureş, judecător la Curtea de Apel Târgu-Mureş, detaşat la Tribunalul Mureş, Formator la Institutul Naţional al Magistraturii, Judecător la Tribunalul Mureş, Cadru didactic asociat la Universitatea „Dimitrie Cantemir” – Facultatea de Drept din Târgu-Mureş, Judecător la Judecătoria Târgu-Mureş, Avocat

    ȘTEFAN ORMENIȘAN

    antreprenor

    Este fondator si creative manager al brandului romanesc de home decor MINDTHEGAP. După o carieră ca jurnalist în presa locală și națională, a înființat prima companie în urmă cu 18 ani. Din 2010, businessul dezvoltat în zona de producție de tablouri decorative a devenit internațional, deservind branduri mari de decoratiuni interioare. În 2016, Stefan împreună cu asociatul său, Victor Serban, au înființat brandul MINDTHEGAP, ale cărui produse se vând astăzi în marile lațuuri de magazine din peste 80 de țări.

    • Ștefan este un transilvănean autentic cu origini românești, ungurești și săsești. Este pasionat de jazz, arhitectură și de tot ce este legat de estetică si cultură, în general. Având un spirit de nomad, este un entuziast colecționar de artefacte, iar cultura etnicilor amerindieni îl inspiră cel mai mult. Este tatăl a doi băieți, Eric si Thomas, și trăiește o frumoasă viață de familie alături de partenera sa, Andreea.

    prof.univ.dr. THEODORA BENEDEK

    medic

    Theodora Benedek este medic și economist, Habilitat și Doctor în științe medical, absolventă a unui masterat în management sanitar, la Universitatea Petru Maior Târgu Mureș. Este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de Șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

    • Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST). Din anul 2013, este conducător de doctorat și coordonator de rezidențiat în specialitatea cardiologie.
    • Este expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, Vice-chair – panel științific cercetare medicală (Life panel). Coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală. S-a perfecționat la Universitatea din Viena, Spitalul AKH, Institutul de Cardiologie Gotsegen Gyorgy din Budapesta, Institutul de Cardiologie din Debrecen și Herz Zentrum din Leipzig.

    prof.univ.dr. HORAȚIU SUCIU

    medic

    Este profesor universitar doctor, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență în Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș. unica secţie din ţară în care se efectuează corecţia chirurgicală a malformaţiilor cadiace congenitale, inclusiv la nou născut şi sugar, fiind Centru naţional de referinţă în acest domeniu. A efectuat zeci de transplanturi de cord.

    • Este Preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Mureş. Preşedintele Senatului UMFST G.E. Palade din Târgu Mureş, Membru în Consiliul Profesoral al Facultăţii de Medicină, Şeful Disciplinei Chirurgie IV Cardiovasculară, Departament M3, Membru în Senatul Universitar UMFST, Membru în Consiliul Profesoral UMF, Membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale.

    KOZMA MONIKA

    manager

    Este directorul Fundației Pro Economica, fiind de profesie economist și expert în administrație publică și UE. În plus, ea are o vastă experiență în domeniul de dezvoltare proiecte de energie regenerabilă și proiecte imobiliare, iar la un moment dat, a condus o fabrică de termopane.

    • Fundația Pro Economica pe care o conduce are ca scop principal îmbunătățirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condițiilor de viață economică, socială, culturală și religioasă, bazată pe cercetări științifice și tehnice, respectiv acordarea de sprijin financiar și moral familiilor defavorizate, care corespund criteriilor de eligibilitate agreate de Fundație.
    • a deținut funcții de director si director cabinet în mai multe instituții publice centrale

    (www.ofa.ugir.ro)

    BOGDAN RATIU

    profesor

    Profesorul târgumureșean Bogdan Rațiu, care predă Limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas“, a fost premiat în cadrul Galei MERITO, aflată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Prin Proiectul MERITO, antreprenorii din România, reuniți în Romanian Business Leaders (RBL), recunosc public și material meritele profesorilor valoroși ai României și lucrează apoi împreună ca să ducă mai departe în sistemul de educație bunele practici ale profesorilor MERITO.

    • Bogdan Rațiu a absolvit studiile de licență ale Facultății de Litere (specializarea Română-franceză) a Universității „Petru Maior“ din Târgu Mureș, apoi masteratul și doctoratul în cadrul aceleiași facultăți. Predă de 10 ani la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas“ și în tot acest timp nu a avut nici un elev care să pice la examenul de Bacalaureat, ba a avut anul trecut chiar doi elevi care au obținut note de 10. De asemenea, Bogdan Rațiu a avut numeroși olimpici naționali. Dascălul îmbină în manieră personală rigoarea didactică cu flexibilitatea tehnologiei, face apel la cultura modernă pentru a exemplifica și e în pas cu ultimele tendințe ale unei generații aflate într-o continuă evoluție, cu care trebuie ținut pasul.

    (www.zi-de-zi.ro)

    DENISA FLOREA

    Psiho Terapeut

    La 25 de ani era o tânără ambiţioasă, cu o carieră în ascensiune, în mediul corporate. La 37 de ani este un terapeut dedicat femeilor.
    Undeva la mijloc a decis să coboare de pe scara profesională din business şi să meargă pe drumul nemarcat şi anevoios al descoperirii de sine. Academic s-a dublu specializat, în comunicare şi în psihologie, care i-au trezit şi mai mult interesul pentru a înţelege natura umană. A locuit în Asia şi în Orient, plecând în călătorii iniţiatice ale înţelepciunii antice, dar a studiat și ultimele descoperiri stiinţifice în epigenetică. În prezent, călăuzește femeile în drumul lor spre sine, prin programe terapeutice proprii.
    Și-a transformat viaţa într-o continuă călătorie de cercetare şi înţelegere a minţii umane, a rolului femeii.
    De 9 ani oferă femeilor soluţii reale, în calitate de terapeută. De 4 ani, în cadrul programelor sale, menite să dărâme credinţele false moştenite din istorie şi din societate cu privire la rolul femeii.

    DANIEL OLTEAN

    Procuror și Dramaturg

    A absolvit Facultatea de Drept, iar ulterior și-a început cariera de procuror, profesie în care a împlinit 25 de ani. În 1997 a început facultatea de filosofie. Dar, pentru că un proces penal are multe elemente teatrale, a simțit nevoia să vadă cum ar fi dacă ar “învăța” și teatru. Ca urmare, în 2012 a început studiile de teatrologie la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, iar în 2015 s-a înscris la Masteratul de Scriere Dramatică, masterat coordonat de dramaturgul Alina Nelega. Lucrarea practică de finalizare a masteratului a fost încercarea de a scrie o piesă de teatru. Iar inspirația, subiectul, a venit din spațiul juridic, mai precis din cei 10 ani în care a lucrat ca anchetator la omoruri. Forma “de examen” a piesei a mai cizelat-o în lunile următoare, iar apoi a trimis-o la concursul de dramaturgie organizat de UNITER. În 2018, piesa “50 de secunde” a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2017. În decembrie 2018, piesa a fost montată la Teatrul Național I.L.Caragiale din București (regia Eugen Gyemant).

    Doru Borșan

    Antreprenor

    Omul de afaceri târgumureșean Doru Borșan a fost distins cu premiul „CEO of the year” la Gala Premiilor Smart City Industry și cu premiul pentru inovare și tehnologii la Dubai Royal Summit Investment.
    Este fondatorul ecosistemului RUA – ROMÂNI UNITI ACASĂ – prima țară online din lume și a înființat aplicația mobila RUA Connect, cea mai mare rețea de socializare a românilor de pretutindeni.
    Ca dezoltator imobiliar implementează, în Târgu Mureș, proiectul RUA Home Invest, cu 500 de apartamente, aflat în faza de autorizare.
    Este CEO Smart City Tehnologies Germania, cu un capital social de 15 milioane de euro și deține companii în domeniul tehnologiilor digitale in Germania, Elveția, România și Estonia.

    AGENDA TEDX CORNISA

    11 Iunie 2022

    Casa de Cultură "Mihai Eminescu"

    9:00AM

    Warmly welcome & Registration

    9:00AM - 10:00AM

    10:00AM

    1st conference session

    10:00AM - 11:30AM

    11:30AM

    coffee break, with love from Illy

    11:30AM - 12:00PM

    12:00PM

    2nd conference session

    12:00PM - 1:00PM

    01:00PM

    lunch, with love from Petry

    01:00PM - 02:00PM

    02:00PM

    3rd conference session

    02:00PM - 03:00PM

    NU RATA ACEASTĂ OCAZIE INEDITĂ ȘI ÎNSCRIE-TE ACUM LA TEDX CORNISA

    Preț Bilet Eveniment TEDx Cornisa

    Cu tine, cu tine și cu tine, cu voi toți, trebuie să punem piesele la locul lor.

    100Ron

    CUMPĂRĂ BILETUL TĂU ACUM !!!

    Hai la TEDx Cornișa, să spunem “PuzzleUp!” Sâmbătă, 11 iunie, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș. Speakeri de top ne ajută să ne reașezăm. Și să refacem puzzle-ul. TEDxCornisa.